Што е мобилен LED екран? Еве го Брзиот водич!

Надворешен LED екран

1. Вовед

Мобилен LED екран е пренослив и флексибилен уред за прикажување, широко користен во различни надворешни и привремени активности. Неговата главна карактеристика е тоа што може да се инсталира и користи насекаде, во секое време, без ограничување на фиксна локација.Мобилен LED екране широко препознатлив на пазарот за неговата висока осветленост, висока дефиниција и издржливост.

2. Класификација на мобилниот LED екран

Мобилен LED екран може да се класифицира во следните категории според нивните методи на инсталација и употреба:

LED дисплеј за приколка

LED дисплеј инсталиран на приколка, погоден за големи активности на отворено и турнеи, со голема мобилност и флексибилност.

LED приколка

LED дисплеј за камиони

LED дисплеј инсталиран на камиони, погоден за рекламирање и мобилен приказ, удобен и широк опсег.

ЛЕД дисплеј за камиони

Такси LED дисплеј

LED дисплеј инсталиран на покривот или каросеријата на такси, погоден за мобилно рекламирање и прикажување информации во градот, со широка покриеност и висока фреквентна изложеност.

такси LED дисплеј

Други: Преносен LED дисплеј и LED дисплеј за велосипед.

3. Технички карактеристики на мобилниот LED екран

Резолуција и осветленост: Мобилниот LED екран има висока резолуција и висока осветленост, што може да обезбеди јасна слика и видео приказ при различни услови на осветлување.
Големина и можност за проширување: Мобилниот LED екран има разновидни големини, кои може да се приспособат и да се прошират за да одговараат на различни сценарија за употреба.
Отпорност и ниво на заштита: мобилниот LED екран на RTLED има добра отпорност на временските услови, може да работи нормално при различни неповолни временски услови и има високо ниво на заштита, отпорен на прашина и водоотпорен.

Големина на екранот

4. Апликативни сценарија на мобилен LED екран

4.1 Рекламирање и промотивни активности

Мобилен LED дисплеј е моќна алатка за рекламирање и промоција, која може динамично да се прикажува во центрите на градовите, трговските центри и разни локации за настани за да привлече големо внимание.

4.2 Спортски и забавни настани

Во големи спортски настани и забавни активности, мобилниот LED панел обезбедува пренос на натпревари во реално време и возбудливо повторување за да го подобри чувството за учество и искуство кај публиката.

4.3 Управување со итни случаи и катастрофи

Во итни ситуации, мобилните LED екрани може брзо да се распоредат за ширење важни информации и упатства, помагајќи да се одржи редот и да се обезбеди помош.

4.4 Заедница и јавни услуги

Мобилниот LED екран игра важна улога во информирањето и едукацијата на јавноста за настаните во заедницата, владините кампањи и јавните услуги.

мобилен LED екран за настан

5. Совет за избор на мобилен LED екран

5.1 Разбирање на потребите

При изборот на мобилен LED екран, важно е прво да ги дефинирате вашите потреби. На пример, видот на содржината што треба да се прикаже, очекуваното растојание на гледање и условите на околината. Изберете ја вистинската висина на пикселите, осветленоста и големината на екранот врз основа на овие потреби.

5.2 Изберете доверлив снабдувач

Клучно е да се избере добавувач со добра репутација и богато искуство.RTLEDне само што обезбедува производи со висок квалитет, туку и професионална инсталација и услуга по продажбата.
Размислете за буџетот

5.3 Изберете го вистинскиот производ според вашиот буџет.

Додека производите од високата класа нудат одлични перформанси, треба да размислите дали нивната цена е во рамките на вашиот буџет. Се препорачува да се најде рамнотежа помеѓу карактеристиките и цената и да се избере исплатлив производ.

Добавувач на LED дисплеј

6. Заклучок

Мобилниот LED екран го менува начинот на кој гледаме реклами, присуствуваме на настани во заедницата и се справуваме со итни случаи. Тие се лесни за движење и се прикажуваат светло. Како што напредува технологијата, овие екрани ќе се подобруваат, ќе трошат помалку енергија и ќе бидат поинтерактивни.

Доколку сакате да дознаете повеќе за мобилните LED екрани,контактирајте со нас сегаи RTLED ќе ви обезбеди професионално решение за LED дисплеј.


Време на објавување: 29.06.2024